Financiële hulp: wat zijn de stappen?

financiele problemen oplossen
Eerste hulp bij financiële problemen
22 juni 2019
aanmaning ontvangen
Aanmaning ontvangen? Dit moet je doen!
22 augustus 2019

Financiële hulp: wat zijn de stappen?

financiële hulp

De 3 stappen bij financiële hulp die onmisbaar zijn

Ook dit jaar was het weer zo ver. Maar liefst 18% van de Nederlanders kon het vakantiegeld niet gebruiken om op vakantie te gaan. Het geld werd gebruikt om schulden af te lossen. Hoewel het aantal mensen met opzienbarende schulden de laatste tijd gedaald is, is financiële hulp onmisbaar. De mensen die wel schulden hebbe, komen hier namelijk tegenwoordig nauwelijks meer zelf uit.

Wat zijn de juiste stappen bij schuldhulp om weer uit de problemen te komen?

Voordat er begonnen wordt met het zetten van stappen, wordt er eerst een analyse gemaakt. Zonder de juiste inzichten in de schulden, inkomsten en uitgaven is financiële hulp namelijk helemaal niet mogelijk.

Elke situatie is anders. Bij een gezin met kleine kinderen moet er anders gehandeld worden dan bij alleenstaanden die schulden hebben. Flexibiliteit, begrip en inzicht zijn hierbij sleutelelementen die het succes van de schuldhulpverlening bepalen.

Waar liggen de kansen bij de financiële hulp?

Na het maken van de analyse wordt gekeken waar de kansen liggen. Kunnen er bezittingen verkocht worden bijvoorbeeld? Zijn er reserves of kan het inkomen verhoogd worden op een gezonde manier? Ook wordt gekeken naar de schulden die er zijn. Door contact op te nemen met de schuldeisers wordt bekeken wat de concrete mogelijkheden zijn.

Ook kijken we of u nog ergens recht op heeft, maar nooit ontving. Speciale uitkeringen of subsidies kunnen vaak gaten dichten zonder dat u deze mogelijkheid overwoog.

Ook kunt u denken aan kwijtschelding, opschorten van de schulden of het regelen van een betalingsovereenkomst met de schuldeisers om de problemen minder acuut van aard te maken.

Financiële hulp: het overzicht bewaren

Door alles goed te documenteren, afspraken vast te leggen en een duidelijk beeld te schetsen van de situatie, maakt financiële hulp de situatie weer overzichtelijk. Hierdoor wordt het een stuk makkelijker om een concreet plan te maken.

Slaagt de financiële hulp niet of zijn de schulden dermate opgelopen dat er geen enkelvoudig plan meer opgesteld kan worden? Dan wordt gekeken wat de overige opties zijn. Uiteraard is dit een uiterste en kijken we eerst wat er mogelijk is zonder direct contact te leggen met de verschillende betrokken instanties.

Heeft u financiële hulp nodig?

Zijn de schulden te hoog opgelopen of weet u niet meer hoe u de rekeningen kunt betalen die u binnenkrijgt? Laat ons dan helpen. Wij zijn experts op het gebied van financiële hulp en kunnen het verschil maken, ook wanneer u geen uitkomst meer ziet. Bel nu nog naar 072 85 02 777 zodat we direct met u mee kunnen kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *