Eerste hulp bij financiële problemen

openstaande vordering betalen
Een openstaande vordering, en nu?
22 mei 2019
financiële hulp
Financiële hulp: wat zijn de stappen?
22 juli 2019

Eerste hulp bij financiële problemen

financiele problemen oplossen

Afrekenen met de financiële problemen, maar hoe doet u dat?

Financiële problemen zijn bijzonder vervelend. Vooral omdat de problemen doorgaans alleen maar toe blijven nemen na de eerste tegenvallers. Misschien herkent u het beeld wel: er liggen al te veel rekeningen, dus maakt u de enveloppen niet meer open die op de mat vallen. Het is geen goede aanpak, maar wel iets dat we vaak zien bij de schuldhulpverlening. Maar zó lost u geen enkel probleem op – u maakt de zorgen alleen maar groter. Het aantal mensen in Nederland met schuldhulpverlening is namelijk nog steeds enorm hoog.

Zelf uit de financiële problemen komen, kan dat?

Wanneer u in de beginfase zit van de financiële problemen, dan is het tijd om direct te handelen. Zorg ervoor dat u direct het overzicht herwint. Verzamel alle openstaande rekeningen en schulden en maak hier een lijst van met de data waarop elke rekening betaald moet worden.

Bekijk vervolgens wanneer u geld binnenkrijgt. Zet ook hier de data bij, zodat u exact kunt zien wanneer het misgaat of wanneer schulden afgelost kunnen worden. Past het allemaal wel, dan had u geen financiële problemen maar een gebrek aan overzicht. Past het niet, dan moeten er meer stappen gezet worden.

Hulp inschakelen of zelf verder gaan?

U kunt ervoor kiezen om zelf uw schuldeisers te benaderen en hen een betalingsvoorstel te doen. De kans dat dit succesvol is, is echter klein. U loopt het risico dat de schuldeisers inzien dat u financiële problemen heeft en willen daarom alleen maar sneller hun geld. Uiteraard zijn er uitzonderingen, waarbij bedrijven wel mee willen werken aan een minnelijke schuldregeling.

Wanneer u kiest voor schuldhulpverlening van A&O Adviesbureau, pakken we het grondig en netjes aan. Wij zorgen ervoor dat er een overzicht komt en dat de juiste personen benaderd worden. De kans op succes is in dit geval vele malen groter, omdat de bedrijven direct zien dat er experts op het gebied van schuldhulpverlening actief zijn.

Wij gaan niet op zoek naar financiële problemen in uw situatie, maar schakelen direct door naar het zoeken naar oplossingen. Hierbij wordt er niet uitsluitend gekeken naar de rekeningen die er liggen. Daarnaast zorgen we ervoor dat u in de toekomst niet opnieuw in de financiële problemen komt door samen te werken aan een betere basis voor uw economie.

Hulp nodig om uit de schulden te komen?

Wilt u vandaag nog een einde maken aan de financiële zorgen zodat u weer kunt leven, onbezorgd over straat kunt – en ’s nachts gewoon goed kunt slapen? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we samen uw situatie kunnen verbeteren. Bel nu: 072-8502777.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *