Schulden? Je hebt recht op hulp!

aanmaning ontvangen
Aanmaning ontvangen? Dit moet je doen!
22 augustus 2019
de klant betaalt niet
De klant betaalt niet, wat nu?
22 oktober 2019

Schulden? Je hebt recht op hulp!

recht op hulp bij schulden

Recht op hulp bij schulden? Natuurlijk!

Problematische schulden zijn een nekslag voor het gemiddelde huishouden, ook wanneer er geen kinderen of partner in het spel is. Maar wanneer je met schulden zit, heb je recht op hulp in de meeste gevallen. Ongeacht of de schulden ontstaan zijn door je eigen handelen of door overmacht. De Nederlandse staat laat je niet zomaar aan je lot over, maar je moet wel de eerste stap zetten in de hulp van schuldhulpverlening. Alleen dan kan de molen op gang komen en wordt er gekeken naar de mogelijkheden die er zijn om jouw financiële situatie weer gezond te krijgen.

Waar kan ik terecht als ik recht op hulp heb bij schulden?

Een schuld ontstaat niet vanzelf. Er is altijd een aanleiding. Het kan een langzaam proces zijn of een plotse flinke tegenvaller voor je bedrijfje wanneer je zzp’er bent. Hoe de schuld ontstaan is, is echter van secundair belang. Het gaat er vooral om dat je uit de problemen wilt komen. Daarvoor kun je terecht bij de gemeente.

Dit is de eerste logische stap omdat veel gemeentes in Nederland zelf dit werk doen voor de inwoners. Er wordt gekeken naar de achtergrond van de schuld, de samenstelling van het huishouden en vervolgens wordt een plan opgesteld dat redelijk dwingend is. De gemeente wil namelijk niet dat je in een persoonlijk faillissement gedrukt wordt en dat betekent dat je even een rigide beleid kunt verwachten.

Maar mijn gemeente doet dit helemaal niet (voor mij)

Niet alle gemeentes voeren deze taak uit. En in sommige gevallen weigert de gemeente, omdat je geen recht op hulp hebt. Bijvoorbeeld wanneer de situatie nog niet ver genoeg opgelopen is. Besef goed dat veel mensen schulden hebben en dat de gemeente keuzes moet maken.

Heb je geen recht op hulp bij schulden volgens de gemeente of voert de gemeente de taak zelf niet uit? Dan klop je ook bij een zelfstandige schuldhulpverleningsinstantie, zoals A&O Adviesbureau. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden die er zijn. Grote kans dat je nog recht hebt op bepaalde toeslagen die we in kunnen zetten om de hoogte van de schulden te drukken.

Door advies op maat te geven en met je samen te werken aan jouw financiële gezondheid, zorgen we er samen voor dat je er binnen de kortste keren weer een stuk beter voorstaat en gewoon weer rustig kunt slapen ’s nachts, zonder wakker te liggen van de schulden die je had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *