5 tips bij geldproblemen die écht helpen

wat doet een incassobureau
Wat doet een incassobureau?
22 februari 2019
goed financieel management
Dit mag niet ontbreken bij goed financieel management
22 april 2019

5 tips bij geldproblemen die écht helpen

5 tips bij geldproblemen

Met deze tips kom je van je geldproblemen af

Geldproblemen zijn lastig en zorgen vaak voor veel stress. Zeker wanneer er nog veel openstaande rekeningen liggen, is het verstandig om tips bij geldproblemen te zoeken. Maar dat is lastiger dan je denkt. Veel tips op het internet gaan over manieren die lang niet in alle gevallen toegepast kunnen worden. Daarom vind je hier 5 tips bij geldproblemen die je écht gaan helpen om uit de problemen te komen.

Kom in actie!

Geldproblemen hebben een verlammend effect. Even de situatie nog afwachten, misschien komt er nog geld binnen… Zo werkt het helaas niet. Wanneer je ziet dat er geldproblemen ontstaan, moet je direct in actie komen. Zorg voor een lege tafel, genoeg vellen papier, een kop koffie en begin met het oplossen van de problemen met de volgende vier tips bij geldproblemen.

Maak een uitvoerig overzicht

Niemand kan inschatten wat de ernst van de geldproblemen is zonder eerst een uitvoerig overzicht te maken. In het overzicht neem je het volgende op:

  • Het geld dat je op dit moment beschikbaar hebt;
  • Het geld dat binnen korte tijd met zekerheid binnenkomt;
  • De schulden waarvan de betaaldatum al verstreken is;
  • Rekeningen en facturen die in de toekomst betaald moeten worden.

Hiermee weet je precies hoe groot en acuut de geldproblemen zijn en weet je wat je te doen staat.

Benader schuldeisers

Schuldeisers zijn niet altijd de boze en gevaarlijke personen die we in ons hoofd hebben. Hebben de geldproblemen een logische achtergrond of is er uitzicht op een veel betere periode, maar kwam de factuur op een verkeerd moment? Neem dan contact op met de schuldeisers. Grote kans dat zij begrip tonen, uitstel van betaling verlenen of vragen om een afbetalingsplan om zo samen tot een geschikt compromis te komen. Daarnaast kan dit een negatieve BKR-codering voorkomen.

Bekijk niet de symptomen, maar zoek de oorzaak

Heb je vaker geldproblemen of is het een structureel verhaal aan het worden? Dan is een van de beste tips bij geldproblemen de volgende: stop met het kijken naar de symptomen en ga op zoek naar de oorzaak. Er is duidelijk discrepantie tussen de inkomsten en uitgaven. Hoe komt dit? Hoe kun je dit oplossen? Snijden in de uitgaven is de eerste logische stap aangezien het direct verhogen van de inkomsten lang niet altijd mogelijk is.

Weg met die ‘betaaloplossingen’

Geldproblemen ontstaan vaak door gebrek aan overzicht. Veel mensen vergissen zich in de maandelijkse lasten die zij hebben, omdat zij ‘betaaloplossingen’ gebruiken. Hierbij kun je denken aan betalingen met creditcards, aankoop op krediet of afbetalingen op nieuwe keukens en auto’s. Dat lijkt allemaal leuk, maar feitelijk besteed je geld dat je niet hebt. Zet een streep door al deze betaalmanieren en koop in het vervolg gewoon op de nuchtere manier: met geld dat je wel hebt.

Persoonlijke hulp of advies nodig?

Wil je hier echt werk van maken, maar heb je een stok achter de deur nodig? Of juist iemand die je laat zien wat je het beste kunt doen? Neem dan eens contact op met schuldhulpverlening Alkmaar, specialist op het gebied van schulden met dekking door heel Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *