Wat doet een incassobureau?

wanneer betalingsherinnering versturen
Wanneer wordt een betalingsherinnering verzonden?
22 januari 2019
5 tips bij geldproblemen
5 tips bij geldproblemen die écht helpen
22 maart 2019

Wat doet een incassobureau?

wat doet een incassobureau

Wat doet een incassobureau voor uw onderneming?

Wat doet een incassobureau voor uw onderneming en waarom heeft elk bedrijf hier profijt van? U heeft ongetwijfeld eerder al eens overwogen om een incassobureau in te schakelen. Omdat een bepaalde klant weer eens de factuur niet betaalde of omdat een groot bedrag maar niet binnenkwam. Een incassobureau kan de perfecte optie zijn wanneer u op tijd betaald wilt worden. Op een professionele manier, met een correcte werkwijze en een afhandeling die voor alle partijen positief is.

Wat doet een incassobureau wanneer betalingen uitblijven?

Heeft een van uw debiteuren de factuur niet binnen dertig dagen betaald en wordt er niet gereageerd op een formele herinnering? Dan kunt u het incassobureau inschakelen om verdere stappen te ondernemen. A&O Adviesbureau gaat vervolgens direct voor u aan de slag:

  • De debiteur wordt per mail of post benaderd en gesommeerd de betaling binnen drie werkdagen te voldoen;
  • Binnen 24 uur wordt telefonisch contact gezocht met de debiteur om vragen te beantwoorden en eventueel een afbetalingsplan op te stellen;
  • Klachten van de debiteur worden voorgelegd aan de opdrachtgever;
  • Weigert de debiteur te betalen, dan wordt samen met u besloten tot het inschakelen van een deurwaarder die de debiteur dagvaart;

In de meeste gevallen betaalt de debiteur de openstaande schulden direct wanneer een incassobureau ingeschakeld wordt. Dus wat doet een incassobureau écht voor uw onderneming? Laten zien dat het serieus is en dat u betaald moet krijgen.

Kan ik het incassobureau al op een eerder moment inschakelen?

Het is vervelend om achter uw debiteuren aan te vangen. U wilt immers gewoon verder met ondernemen zonder constant herinneringen te moeten sturen. Daarom kunt u A&O Adviesbureau op een veel eerder moment inschakelen. Heeft de debiteur de factuur niet binnen dertig dagen voldaan, dan verstrekt u ons de gegevens waarna wij het traject op ons nemen. Dit is de debiteurenbewaking van A&O waarmee u het volledige proces uit handen geeft en vaak vele malen sneller uw geld krijgt.

Is het wel verstandig om een incassobureau in te schakelen?

Sommige ondernemers hebben het idee dat een incassobureau inschakelen hun reputatie beschadigt, net als de relatie met de klant. De waarheid ligt net even iets anders. Wanbetalers kosten het MKB jaarlijks honderdduizenden euro’s en betalingsachterstanden zijn meer dan eens reden voor een faillissement. En een klant die de facturen niet op tijd betaalt, is per definitie geen goede zakelijke relatie.

Wat een incassobureau doet dat u in dit geval niet zelf kunt: het professioneel benaderen van de debiteur zonder het persoonlijk te maken. A&O Adviesbureau zorgt ervoor dat u krijgt waar u recht op hebt, zonder dat het imago van uw onderneming schade oploopt.

Wilt u meer weten over onze werkwijze of wilt u direct een afspraak maken om cases door te nemen? Neem dan vrijblijvend contact op met het incassobureau uit Alkmaar dat in heel Nederland actief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *